Veteransõudjad naasid Bledist medalitega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise edukaim, Tatjana Jaanson.
Eesti koondise edukaim, Tatjana Jaanson. Foto: Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com

Bledis Sloveenias toimus maailma mainekaim ja osavõtjarohkeim veteranide sõuderegatt World Rowing Masters Regatta, kust Eesti koondis naasis arvukate esikohtadega. Eestlaste edukaim oli Pärnu sõudeklubi noortetreener Tatjana Jaanson.

Eri klubide baasilt moodustatud veteransõudjate koondisse kuulus tänavu 27 võistlejat.

Veteranide grupi üks eestvedajatest Indrek Salk märkis, et 6.–10. septembrini väldanud jõuproov kulges eestlastele taas edukalt ja võite jagus kõikidele sõudeklubidele. "Edukaim oli nelja võiduga Pärnu sõudeklubi noortetreener Tatjana Jaanson. Kahe võiduga tuleb kodumaale päris mitu sõudjat, ent teisi ja kolmandaid kohtigi jagus arvukalt," rõõmustas tartlane Salk.

Esimesel päeval avasid medaliarve Rita Maier ja Tatjana Jaanson, kes koos Läti ja Venemaa eakaaslastega võitsid ülipõnevas finišiheitluses E-grupi kaheksapaadil. Seejuures oli Tea Miilbergi (SK Pärnu) roolitud kaheksase aeg 36 okteti seas parim. Miilberg juhtis ka võidutsenud D-grupi kaheksapaati.

Kolmanda esikoha tagasid Ingrid Võsu ja Ulvi Lutoškin ühes Läti naistega samuti naiste D-vanuserühma üksikaeru neljapaadil.

Reedel, kolmandal võistluspäeval tõi ainsa esikoha Tatjana Jaanson, kes esines edukalt D-klassi ühepaadil. Laupäevalgi oli Jaanson koondise üks põhijõude, sest koges esmalt koos Läti ja Venemaa eakaaslastega võidu maitset D-rühma paarisaeru neljapaadil ja seejärel juba roolijaga neljasel E-klassis koostöös Maieri, Võsu, Lutoškini ja Miilbergiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles