Vanakooli keskusega liitusid Türgi noormees ja Eesti neiu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel nädalal alustas Pärnu Raeküla Vanakooli keskuses Euroopa vabatahtlikku teenistust Oktay Cicek, kes on pärit Türgi linnast Izmirist, keskuse avatud noortekeskuses alustas tegutsemist noorsootöötaja Ester Kose.

Cicekile on Euroopa vabatahtlik teenistus esmane kogemus, küll on ta viibinud Erasmus+ vahetusüliõpilasena aasta Läti pealinnas Riias. Selle aja jooksul tutvus ta paljude Eestist pärit tudengitega ja külastas Tallinnat. Seepärast hakkaski ta otsima võimalusi EVS-programmi kaudu tulla vabatahtlikule tööle just Eestisse.

Noormees soovib õppida eesti keelt ja kultuuri ja on valmis tutvustama pärnumaalastele omakorda Türgi kultuuri ja keelt. Vanakooli keskuses tegutsemise kõrvalt viib töö Ciceki Raeküla kooli ja kohalikku lasteaeda.

Cicek jääb Eestisse järgmise aasta septembrini.

Vanakooli keskuses noorsootöötajana alustanud Ester Kose õpib Viljandi kultuuriakadeemias huvijuhi-loovtegevuse õpetajaks. Vanakooli keskusega seob teda varasem õppepraktika ja möödunud suvel Sloveenias toimunud Erasmus+ noortevahetus, kus Kose oli üheksaliikmelise noorterühma juht. Sloveeniast naasnuna oli ta valmis asuma tööle noorsootöötajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles