Hobutunnist robootikaringini

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori põhikooli õpilased robootikaringis. Tänu lisarahale hakkavad Toris tegutsema hobutunnid ja on võimalus teha bändi.
Tori põhikooli õpilased robootikaringis. Tänu lisarahale hakkavad Toris tegutsema hobutunnid ja on võimalus teha bändi. Foto: Urmas Luik

Vändra vallavanem Jaanus Rahula paneb lugejale südamele, et last tuleb märgata, ja jutustab mulle loo poisist, kes ei käinud jalgpallitrennis, sest tal polnud jalanõusid. “Vanematel polnud raha, et uusi jalavarje osta,” selgitab ta. Rahula sõnab, et riskiperele võib 22eurone muusikakoolimaks olla suur raha ja osutuda üheks põhjustest, miks laps huviharidusest kõrvale jääb. Vallavanem rõhutab, et selliste probleemide puhul saab vald lapsevanemaid toetada.

Huvihariduse mitmekesistamiseks ja selle kättesaadavuse parandamiseks eraldab riik tänavu septembrist kohalikele omavalitsustele lisaraha. Omavalitsusele anti võimalus otsustada, kuidas toetust kasutada.

Vändra vald otsustas muu hulgas kaasata lastekaitsetöötajad ja sotsiaalnõunikud, et ringidesse tuleksid ka lapsed, kes varem huviharidust saanud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles