Liitlaste piloodid harjutavad Eesti kohal madallende

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F-16 tüüpi hävituslennukid.
F-16 tüüpi hävituslennukid. Foto: SCANPIX

Täna ja homme teevad Eesti kohal harjutuslende Ämari lennubaasis teenivad Belgia õhuväe piloodid hävituslennukitel F-16.

Lennukid lendavad Eesti kohal madallennu aladel üle 152 meetri (500 jala) kõrgusel ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal.

NATO liikmesriigid, nende seas Eesti, Läti ja Leedugi, eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude sooritamiseks kindlad osad oma õhuruumist. Madallende tehakse kokkuleppel lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse aktsiaseltsiga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi rotatsiooni korras 2004. aastast, mil Balti riigid said NATO liikmeks. Baltikumi õhuturve moodustab osa NATO targa kaitse kontseptsioonist, mille eesmärk on säästa alliansi liikmesriikide ressursse, panustades eri võimekustesse ühiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles