Peksja ähvardas politseisse pöördunud ohvrit (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peol läks löömaks. Foto on illustratiivne.
Peol läks löömaks. Foto on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Lühikese aja jooksul peksis ja terroriseeris 25aastane sintlane Raivo paljusid inimesi. Kui üks tema ohvritest hiljem tänaval oma peksjale vastu kõndis, ähvardas kurjategija politseisse pöördumise tõttu taas rusikad käiku lasta.

Teisipäeval mõistis Pärnu maakohus Raivo süüdi reas kuritegudes ja saatis ta vangi. Näiteks jäi ta süüdi, kuna möödunud aasta 24. juunil tungis ta kahe kaasosalisega Pärnumaal Kõrsa külapoe ees kallale kolmele noormehele. Ohvreid peksti korduvalt rusikaga näkku. Kui üks noormeestest pikali kukkus, hoidsid kaasaaitajad teda kinni ja Raivo tagus abitut maaslamajat korduvalt näkku.

Veel tuvastas Pärnu maakohus, et mullu 9. juuni südaööl lõi Raivo Sindi bussipeatuses noormeest rusikaga näkku ja 10. septembril kella kahe ajal päeval peksis kaasosalisega üht noormeest Sindi linnatänaval jalgade ja kätega.

Sellesama noormehega kohtus Raivo Sindis hiljem uuesti. Ohver oli politseisse pöördunud, mistõttu kurjategija ähvardas teda jälle vägivallaga. Seepeale otsustas prokuratuur Raivo arreteerida ja vahi alla jättagi.

Peale eelmainitu varastas Raivo läinud aasta jooksul vähemasti 30 korral samalt alaealiselt sularaha, kokku vähemalt 300 eurot. Tagatipuks müüs ta sintlastele narkootikume.

Ühes süüdistuses mõistis Pärnu maakohus mehe õigekski. Prokuröri versiooni kohaselt lõi ta rusikahoobiga oimetuks enda tuttava, võttis mehele kuuluva pangakaardi ühes lauasahtlis olnud PIN-koodidega ja tühjendas konto rahaautomaadis. Kohus seda versiooni ei kinnitanud.

"Röövi ohver muutis kohtus oluliselt oma eeluurimise ajal antud ütlusi. Korteris vaid ohvri ja süüdistatavate vahel toimunut on aga ilma kannatanu ütlusteta äärmiselt keeruline tõendada," selgitas juhtumiga tegelnud prokurör Gardi Anderson.

Kõigi kuritegude eest mõistis kohus Raivole kaks aastat vangistust, millest pea aasta on tal juba vahi all viibides ära kantud. Kuna otsus pole veel jõustunud, saab selle edasi kaevata.

Peale selle mõisteti süüdlaselt välja 765 eurot menetluskulu ja 300 eurot, mis ta alaealiselt varastas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles