Ränga õnnetuse tõttu ratastoolis istuv mees lükkab talvel lundki

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre külas pole vanurite kodu esise kõnnitee plaatide vahel rohulibletki ja alus on tasane, sest Rein Asavi on harjunud tööd korralikult tegema.
Jõõpre külas pole vanurite kodu esise kõnnitee plaatide vahel rohulibletki ja alus on tasane, sest Rein Asavi on harjunud tööd korralikult tegema. Foto: Urmas Luik

Jõõpre poe vastas üle tee kangutab mees kõnnitee plaati üles, aitab labida kandilise otsaga kaasa, kuni saab silmaga võttes 30 x 30sentimeetrise ruudukujulise kivi maast lahti, paneb selle serviti püsti ja hakkab hoolikalt alust liivaga täitma ja tasandama.

Mehe töökinnastes kätes on jõudu, kuid tema tegevusruumi piirab ratastool, millesse ta on aheldatud kaasliikleja põhjustatud avarii tagajärjel. Õnnetus juhtus ammu, kuid kannatanule annab see järjest rohkem tunda. Sellepärast ongi veidi pealt 60ne Rein Asavi aastaid Jõõpre vanurite kodu hoolealune, keda personal nimetab heaks majavaimuks.

Seepärast, et Rein ei taha toas paigal olla ja tal jätkub majaümbruses kogu aeg tegevust. Et ta ei oska käed rüpes päevi õhtusse saata. Et ta suudab liikuda teise korruse trepist omal jõul alla välisukseni, mille taga algab kaldtee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles