Töökohtade loomine jääb töökäte puuduse taha

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tööandjate keskliidu andmetel leidub kõige rohkem vabu töökohti Eestis töötlevas tööstuses (2700). Protsentuaalselt on olukord kõige pingelisem majutuses-toitlustuses (4,4 protsenti).

Tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar nentis, et üha enam jääb uusi projekte ja töökohtade loomist töökäte puuduse taha. Tööjõu nappus toob kaasa probleemid nii ettevõtetele kui riigile: ettevõtjal jääb töö tegemata, riigil tööjõumaksud saamata, kuid neist sõltub tervishoiu- ja sotsiaalsüsteem.

Keskliit on seisukohal, et võõrtööjõu kasutamise tingimused ei lähtu Eesti tööjõuturu tegelikest vajadustest. Olukorras, kus vabu ametikohti on 12 000 ja tööealiste elanike arv väheneb aastas keskmiselt 6400 võrra, on sisserändekvoodiga kolmandatest riikidest siia tööle lubatute arv tööandjate keskliidu hinnangul liiga väike. 2017. aasta sisserände piirarv 1317 inimest täitus poole aasta pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles