Valga põhikooli hoonele tehti pommiähvardus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik suunab liiklust ümber
Politseinik suunab liiklust ümber Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga põhikool sai täna õppetöö toimumise ajal pommiähvarduse. Kell 14.40 sai häirekeskus väljakutse põhikoolile tehtud pommiähvarduse kohta. Hoonest evakueeriti üle 300 Valga gümnaasiumi õpilase ja 15 õpetajat, kes viibisid hoones õhtuses vahetuses.

Kuperjanovi tänaval, kus koolimaja asub, sulges politsei liikluse. Algselt Valga keskstaadioni tribüünidele kogunenud õpilastel ja õpetajatel lubati koolimaja siseõue kaudu territooriumilt lahkuda. Kohal olid kiirabi- ja päästeautod.

Kohale kutsuti ka demineerijad, kes saabusid sündmuskohale kella 16 paiku. Demineerijad lõhkekeha ei leidnud.

Juhtunu asjaolude uurimiseks alustas Lõuna-Prefektuur kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrafi alusel,mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Tatjana Tamm ütles, et Valga politseinikud kuulasid kahtlustatavana üle 15.aastase noormehe. "Kahtlustatav tunnistas oma süü üles," lisas Tamm.

"110 pole naljategemise koht. Peab endale aru andma, et ka libaväljakutsete puhul tegelevad politsei- ja päästeametnikud igal juhul asjaolude kontrollimisega. Seega suunatakse sündmuskohale suurem ressurss,kuid samal ajal võib keegi teine reaalselt abi vajada. Samuti on see järjekordne näide sellest, et pommiähvarduse teinud isik tabatakse," kommenteeris Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles