Õpilasfirmade loomise maraton toob Pärnu pea 100 kooliõpilast

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium. Foto: Urmas Luik

Sel nädalavahetusel toimub Pärnus Sütevaka humanitaargümnaasiumis õpilasfirmade loomise maraton Hakkaton, kus 48 tunni jooksul aitavad mentorid ligemale 100 gümnaasiumi- ja kutsekooli õpilasel leida äriidee ja luua kohe õpilasfirmad.

Korraldajate teatel aitavad järjekorras teise Hakkatoni jooksul rahvusvahelise ärikogemusega mentorid ja koolides ettevõtlusõpet pakkuva programmi Junior Achievement (JA) Eesti vilistlasorganisatsiooni JA Alumni leida noortel jätkusuutlikud äriideed, moodustada meeskonnad ja teha esimesed sammud oma toote või teenusega turule jõudmiseks.

"Eelmisel sügisel toimunud esimene Hakkaton oli väga edukas: välja tuldi suure hulga uute ja põnevate õpilasfirmade ideedega ning koguni ligikaudu 90 protsenti osalenutest arendasid pärast Hakkatoni oma ideed intensiivselt," märkis Ja Alumni juhatuse esimees Maria Rahamägi. "Suurima kasuna tõid noored ise esile, et nad said võimaluse oma ala ekspertide abil firma loomise protsessi märgatavalt kiirendada ning said palju teadmisi ja kontakte."

Mullusest Hakkatonist kasvasid muu hulgas välja õpilasfirma Cocopop, mis toodab Eesti esimest tervislikku popkorni, Laps Kooli, mis pakub laste kooli ja lasteaeda toimetamise jagamisteenust, ja Woodsup, mis toodab puidust personaalseid akupanku.

Noortele annavad kahe ööpäeva jooksul juhiseid nimekad äri- ja turunduseksperdid nagu Yrjö Ojasaar, Ede Schank Tamkivi, Gleb Maltsev, Krister Haav ja Joao Rei. Oma kogemustest tuleb rääkima suvel Euroopa parimaks õpilasfirmaks valitud biojäätmeid lagundavaid prügikaste tootev Festera.

Hakkatoni korraldab kunagisi õpilasfirmade tegijaid koondav vilistlasorganisatsioon JA Alumni Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles