Kalev Vilgats: Võidefitsiit

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Sellest, et poes ei pruugi iga kell võid müügil olla, saime toimetuses teada ühe vanaproua telefonikõnest. Ta kurtis, et Pärnus Port Arturi toidupoes pole saada Saaremaa võid. Olin nädalavahetusel käinud turul ja tean seal kohta, kus saarlaste määre oli täiesti saadaval. Proua ütles, et tema on juba üle 80 aasta vana ja eelistab kodupoodi ja mööda linna võid otsima ei hakka.

Põgusal uurimisel selgus, et ennäe, võid tõesti ei pruugi poodides jätkuda. Milles asi? Eks ikka Eesti elanike ostujõu ja teadlikkuse kasvus. Teadlased on või taas au sisse tõstnud, et piimarasv olevat siiski parem taimsetest rasvadest. Igasugustest margariinidest ju poodide külmlettides puudus pole.

Konkreetse Saaremaa või puhul selgus saarlaste piimatööstuse esindajale helistades, et lehmad ei jõua nõudlusega sammu pidada. Toorainet lihtsalt napib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles