Kalev Vilgats: Laiapõhjalist liitu ei paista

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Kolmapäeval toimus Pärnu Postimehe esimene valimisdebatt Pärnu 2. valimisringkonna nimekirjades esitatud erakondade ja valimisliitude esindajate vahel. Kohati muutus arutelu üpris hoogsaks. Oli ka, millest rääkida. Näiteks, miks on vaja kanda valimislubaduste nimekirja asju, mida niikuinii tehakse? Vaevalt kavatseks keegi jätta pooleli Pärnu uue bussijaama ehitust. Või miks on tarvis lubada maaelu toetuste jätkumist, mis on niigi otsustatud. Arvati, et mõne lubaduse peab nimistusse panema seetõttu, et võimulesaajatel ei tekiks mõtet teistmoodi otsustada.

Valimisdebatt andis üsna hea ettekujutuse jõudude vahekorrast Pärnuga liituvates valdades. Avaldatud arvamuste kohaselt ei paista, et pärast valimisi võiks Pärnus moodustuda laiapõhjaline koalitsioon. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindaja Siim Suursild pidas kõige halvemaks seda, kui kokkulepete sõlmimine takerdub persoonide taha.

IRL on Audrule toetudes ehitanud üles tugeva nimekirja, saades jõudu juurde varasemast valimisliidust Parem Paikuse. Reformierakond on oma musklit paisutanud kunagise valimisliidu Tõstamaa liikmetega. Keskerakonna ja sotside toetus on neis valdades olnud ajalooliselt tagasihoidlik ja erilist muutust pole märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles