Koolijuhid peavad ministri ideed alavääristavaks (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium
Pärnu Koidula gümnaasium Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps käis välja idee, et tulevikus võiksid pääseda gümnaasiumi vaid need, kelle põhikooli lõputunnistuse keskmine hinne on vähemalt 3,75. Kohalikud koolijuhid on selles suhtes eriarvamusel.

Pärnu Koidula gümnaasiumi õppealajuhataja Ille Rohtlaan tõdes, et õpilaste vastuvõtmise korra tõttu on koolis lävend praegugi. “Meil on ju katsed ja latt on suhteliselt kõrgel,” kinnitas ta. “Põhimõte, et gümnaasiumi tuleks eelkõige noor, kes suundub akadeemilisele teele, kehtib meil praegugi.”

Küll oleks Rohtlaane arvates lihtsustav vaadata üksnes õpilase keskmist hinnet. “Uue õpikäsitluse järgi on kõik koolid lausa kohustatud käsitlema igat õpilast kui indiviidi ja lähenema talle personaalselt,” põhjendas ta. “On oluline, et õpilane leiaks endale kõigi oma tugevustega õige õppimise tee. Tal on õigus neid teeotsi ise valida ja vahetada.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles