Tormituul kergitas merevett ja langetas puid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Üleeile puhunud tugev edelatuul kergitas sedavõrd merevee taset, et Pärnu rannaniidud jäid suures osas vee alla ja keskrannas loksus merevesi vastu rannahoone terassi. Samuti jäid vee alla Pärnu jõe kaldal lookleva tervisespordiraja madalamad kohad.

Tõusu tippajal ulatus Pärnus veetase 112 sentimeetrit üle nullpunkti. Riigi ilmateenistuse andmetel küündisid üleeile edelatuule puhangud Pärnus üle 20 meetri sekundis. Häädemeestel mõõdeti iilide tugevuseks üle 23 meetri sekundis. Tugeva tuulega murdunud puud ja postid tõid päästjatelegi rohkelt tööd.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi teatel oli Tahkuranna vallas Võistes kukkunud puu sõiduteele ja Pärnus Suur-Kuke tänaval aia peale. Samuti said päästjad väljakutse Pärnus Pardi tänavale, kus oli murdunud elektripost. Jaansoni rajal oli langenud puu elektritraatidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles