Pildid: Pärnu bussiootekojad oleks pidanud juba valmis olema, ent ehitus alles käib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töömehed valavad vundamenti, hoolimata nädalavahetusest ja vihmast.

Esialgse plaani kohaselt pidid keslinna ootekojad paika saama 15. augustiks ja mujal linnas 1. septembriks. Augusti lõpus teatas ootekodade vastne haldaja Siris OÜ, et ette tulid viperused betoonpõhjade ehitusega ja et hiljemalt septembri lõpuks peaksid kõik kojad olema paika pandud.

Kas jõuab, näitab aeg. Töö igatahes käib.

Linna paigaldatavad ootekojad on kuumtsingitud ja mustast pulbervärvitud terasest, nende karastatud klaas peaks olema varasemate kodade omast tugevam.
Linna paigaldatavad ootekojad on kuumtsingitud ja mustast pulbervärvitud terasest, nende karastatud klaas peaks olema varasemate kodade omast tugevam. Foto: Siris OÜ

Konkursitingimuste järgi on ootekodade pikkus 3,5–5 ja sügavus 1,3–2 meetrit. Rajatises peab olema tagaseina ulatuses istepink, umbes 40-liitrine prügikast, ligikaudu ruutmeetrine tahvel bussiinfo edastamiseks ja klaasist turvasein.

Uued kojad peaksid olema varasematest märksa tugevamad. Need jäävad püsti vähemalt 2032. aastani. Pärnu linn ja Siris sõlmisid 12. juunil lepingu 15 aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles