Vallad teevad ohtlike jäätmete kogumisringe

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigiti kogutud jäätmed.
Liigiti kogutud jäätmed. Foto: Urmas Luik

Elanikelt võetakse tasuta vastu majapidamistes tekkinud kasutatud elektroonikatooteid ja ohtlikke jäätmeid.

Valdades jäätmete kogumise ajad erinevad ja varieerub see, mida vastu võetakse. Täpne info tingimuste ja kuupäevadega on kirjas iga valla veebilehel. Kõik omavalitsused selilst kampaaniat ei korraldagi.

Näiteks Tori vallas kogutakse jäätmeid 24. oktoobril ja vastu võetakse majapidamistes tekkinud kasutatud elektroonikatooteid ja ohtlikke jäätmeid.

Oktoobris saab Audru valla territooriumi eri paigus ära anda eterniiti. Peale selle toimub järgmisel kuul ohtlike jäätmete kogumisring, mille raames saab tasuta üle anda kõik kodus tekkinud jäätmed, välja arvatud elektri- ja elektroonikajäätmed. Ohtlikud jäätmed on näiteks lahustid, happed, värvid, liimid, õli, ohtlikke aineid sisaldavad pesuained ja aegunud ravimid.

Sauga vallas korraldatakse jäätmering 14. oktoobril. Kogumisringi käigus kogutakse kokku majapidamises tekkinud ohtlikud jäätmed: patareid, pliiakud, päevavalguslambid, värvi- ja lakijäätmed, õlijäätmed, õlifiltrid, kemikaalid, ravimijäätmed ja vanad kodumasinad. Kogumisringi käigus ei võeta vastu vanu rehve ega muid tava- ja taaskasutatavaid jäätmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles