Muusikapäev kutsub perepäevale džässiga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikapäeval laulab Pärnu kontserdimajas Helin-Mari Arder.
Muusikapäeval laulab Pärnu kontserdimajas Helin-Mari Arder. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril tuleb juba viiendat korda ühel päeval üle 100 tasuta kontserdi kogu Eestis, hõlmatud on kõik maakonnad. Pärnumaal on valida kuue kontserdi vahel.

Kõlab muusikat klassikast ja džässist kuni pärimuseni, mida esitavad oma ala meistrid kõrvuti säravate noorte muusikutega nii tavapärastes kui ebatraditsioonilistes kontserdipaikades.

Pühapäevasel muusikapäeval tehakse perepäevi, Eesti kirikuid täidavad muusikaga orelipooltunnid, peale kontsertide mahuvad üleriigilisse kavva rabamatk, pärimusmuusika õpituba, kohtumised ja vestlusring heliloojatega.

Teist aastat toimub muusikapäeva välisprogramm, mis toob maailmalinnade lavadele välismaal resideerivad Eesti muusikud: sedapuhku antakse kontserte Inglismaal, Ameerika Ühendriikides, Norras, Austrias ja Saksamaal.

Kuna inimeste huvi on alati suur olnud, tuleb Pärnu kontserdimajas tänavu ühel päeval suisa kolm kontserti. Kõik suures saalis ja pealkirja "Perepäev džässiga" all. Iga kontsert kestab 30–40 minutit.

Kontserdimaja müügijuht Eveli Loorents kinnitas, et pileteid praegu veel jagub. Kuna muusikapäeva kontserdid on tasuta ja esinejad head – eriti sel aastal –,  ei tasu pääsme soetamist kontserdiga samale päevale ometi jätta, sest saal on sel päeval alati publikust tulvil olnud.

Tasuta kontserdid Pärnumaal

kell 12 Andres Uibo (orel), Ka Bo Chan (kontratenor) Lihula kirikus,

kell 12 Helin-Mari Arderi trio Pärnu kontserdimajas,

kell 13 üle-eestiline tütarlastekoor Ilmalilled, dirigendid Ave Sopp ja Vilve Maide, kaastegev Hain Hõlpus (klaver) Pärnu raekojas,

kell 13.30 Kirke Karja (klaver), Karl-Juhan Laanesaar (löökpillid) Pärnu kontserdimajas,

kell 15 Villu Veski (saksofon), Külliki Levini laululapsed, klaveril Marge Loik Pärnu kontserdimajas,

kell 16 Ulla Krigul (orel) Vändra kirikus.

Andmed: www.muusikapaev.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles