Terviseamet käivitas vaktsineerimisportaali

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Ants Liigus

Terviseamet avas üleeile portaali vaktsineeri.ee, kust leiab põhjaliku ülevaate laste ja täiskasvanute ning reisimisega seotud vaktsineerimistest, immuniseerimise korraldusest ja statistikast.

Kodulehel on üleval immuniseerimiskava, teave nende nakkushaiguste kohta, mida vaktsineerimisega vältida saab, ning info kaitsepookimise kõrvaltoimetest ja vaktsiinide ohutusest.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõuniku Martin Kadai ütlust mööda on eestikeelse vaktsineerimist käsitleva ametliku kodulehe vajadus olnud arutusel juba pikka aega.

„Patsientide ja tervishoiutöötajate infovajadus immuniseerimist puudutavates küsimustes on suur,” ütles Kadai ja lisas, et seni oli immuniseerimist puudutav ametlik informatsioon allikate vahel killustunud.

Terviseameti epidemioloogianõuniku Kuulo Kutsari sõnade järgi pole äsja avatud kodulehe eesmärk teha lühiajalist vaktsineerimise edendamise kampaaniat.

„Immuniseerimiste riiklik korraldamine pole tänapäeval mõeldav vastavasisulise teavituseta,” selgitas Kutsar.

Terviseameti hallatav veebikeskkond www.vaktsineeri.ee on ainus ametlik riiklik immuniseerimisteemaline koduleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles