Video: Saugas elatakse tolmupilve sees

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruusahunnikute platsilt tekkiv tolmupilv jõuab õige tuulesuuna korral üle jõe külaelanike hoovidesse. Aitaks haljastus platsi ja elanike vahel, mida aga pole.
Kruusahunnikute platsilt tekkiv tolmupilv jõuab õige tuulesuuna korral üle jõe külaelanike hoovidesse. Aitaks haljastus platsi ja elanike vahel, mida aga pole. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sauga jõe ääres OÜ Nurme Teedeehituse liiva- ja killustikuhunnikute vahetus läheduses elavad inimesed kuivemal perioodil tolmupilve sees, mis aastatega on ühel naabreist kopsu üle maksa ajanud.

Nurme küla elanik Christian Lumiste on viimase paari kuu jooksul ühendust võtnud mitme ametkonnaga, et leida leevendust ebameeldivale olukorrale. Tema väitel tungivad tolmupilved koduhoovi, nii et vahel ei taha suud ega silmi lahti teha. “Lapsed ei soovi õues mängidagi,” nentis mees.

Lumiste pere kodu jõe ääres jääb Nurme Teedeehituse killustiku- ja liivahunnikutest alla 100 meetri kaugusele. Külaelaniku sõnutsi levib tolmupilv “õige” tuulesuuna korral kõigepealt Sauga jõe kohale ja sealt edasi tema õue, aga üle jõe elanikeni jõuavad pilved otsemat teed pidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles