Korobeinik Reformierakonna reklaamist: Pärnus peaks minu valikuks olema hoopis Kadri Simson (2)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Madis Sinivee/

Pärnu linnavolikogu reformierakondlasest esimees Andrei Korobeinik kirjutas pärast koduerakonna valimisreklaami nägemist, et kui reklaamitegijat uskuda, peaks ta Pärnus valima Keskerakonna linnapeakandidaati Kadri Simsonit.

«Ma juba tõsiselt mõtlesin Reformierakonda valida, päriselt! Aga kui anonüümset reklaamigeeniust uskuda, siis siis Pärnus peaks minu valikuks olema hoopis Kadri Simson,» kirjutas reformierakondlane. Korobeinik kuulub Reformierakonda 2011. aastast.

Reformierakonna reklaamplakat ütleb, et kui eestlaste ülekaalukas valik on Reformierakond, siis muukeelsete mittekodanike hulgas on uuringu järgi populaarseim Keskerakond. «Iga hääl loeb! Kui tahad, et Sinu hääl raisku ei läheks, tule ja vali Reformierakond! Vali eestimeelne meeskond ja muutus Tallinnas!» kirjutas partei sotsiaalmeedias jagatava reklaamplakati kõrval.

Reklaamile reageeris ka Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes seda sotsiaalmeedias edasi jagas. Ratas kirjutas, et esinedes Tartus venekeelsete kõrgemate riigikaitsekursuste lõpetajatele, arutas ta osalejatega, et Eestimaa on turvalisem ühtses ja kokkuhoidvas ühiskonnas.

«Ühiskonnas, kus üksteist mõistetakse ja üksteisega arvestatakse. Ühiskonnas, kus inimesi ei jaotata omadeks ja võõrasteks soo, vanuse või rahvuse alusel. Mul on siiralt kurb, et Reformierakond arvab ja tegutseb risti vastupidi,» sõnas Ratas.

Reformierakonna Tallinna linnapea kandidaadi Kristen Michali sõnul ei sõltu eestimeelsus keelest ega rahvusest, vaid valikutest:

«Aitäh kõigile, kes on Reformierakonna reklaami ja infot jaganud! Tänu sellele on praeguseks kõvasti rohkem neid, kes on jäänud mõtlema, kui suur probleem on see, et nii kaua on Keskerakond saanud rääkida eri keeltes erinevat juttu. Reformierakonna nimekirjas kandideerivad Ukraina, Valgevene, Soome, Vene, Ungari juurtega inimesi ja kõik nad on eestimeelsed, kõik nad tahavad lõpetada olukorra, kus erinevates keeltes rääkijate jaoks eksisteerib kaks paralleelmaailma. Me alustame oma meeskonnaga eestikeelset õpet alates lasteaiast, mis lõpetab võimaluse lõhestamiseks, mille eest Keskerakond nii kaua seisnud on.

Eestimeelne ei saa Eestis olla solvav, ning ei sõltu rahvusest ega keelest vaid valikutest. Keskerakond seda ei ole, Jüri Ratas kinnitas avalikult hetk tagasi Riigikogus toetust Yana Toomi sõnadele ja tegudele. Oudekki Loone jaoks oli okupatsioon parem ja punalendurid ei pommitanud Tallinna. Ning eelmise nädala Ekspress kinnitas faktikontrolli, et Keskerakond tegeleb süstemaatilise venestamisega. Eestimeelsus sõltub tegudest, mitte keelest või rahvusest.

Uuring, mis postituse alus ja lingiga korrektselt viidatud on ERRis eile ilmunud Turu-Uuringute uuring, millest pärinevad inimeste eelistused erakondade osas ning terminid. Termin «muukeelne» on SDEl olnud kasutuses sõnumiga, et «muukeelsed otsustavad Tallinna linnapea». Mina arvan hoopis, et eestimeelsed, olenemata keelest või rahvusest.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles