Majandusfoorumil kuulutati robottöötajate pealetungi

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vahur Roosaar, Sven Mats, Meelis Paavel, Riina Müürsepp, Ülle Matt.
Pildil Vahur Roosaar, Sven Mats, Meelis Paavel, Riina Müürsepp, Ülle Matt. Foto: Urmas Luik

"Kas olete valmis, et kolme aasta pärast on teil robotkolleeg?" küsis Swedbanki personalijuht Ülle Matt täna hommikul Strandi hotelli Jurmala saali kogunenud ettevõtjatelt, haridustegelastelt, kohalikelt poliitikutelt, ametnikelt.

Robotkolleegiks oli valmis üksjagu saalisistunuist, kaasa arvatud Pärnu linnavalitsuse töötajad. Foorumi esimeses debatis avaldas puitmajade tootja AS Mateki tegevdirektor Sven Mats siiski, et temal on praegu puudu 15 kätepaari ja ta ei kujuta ette, et neid asendaks vaid tehnoloogia, robotid või kaugtöö. "Tere tulemast reaalsesse maailma! See pole paraku võimalik. Selliseid roboteid ei ole veel," ütles Mats.

Samal arutelul osalenud AS Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar kaldus robotite kasutamist pooldama. "Olgem ausad. Iga inimesega kaasneb paratamatult hulk jama. Ettevõtja vaatest päris inimesteta ei saa, kuid me ei saa ka võtta eesmärki palgata lähiaastatel 5000 inimest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles