Pildid: raamatukogus võisteldi ettelugemises

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Pärnu keskraamatukogu saalis maakondlik neljandate klasside ettelugemisvõistlus, kus sai kuulata särtsakaid koolilugusid.

"Võistluse pealkiri "Kõik on kõige targemad" tõi meelde Contra samanimelise raamatu koos naljakate kooliriimidega," rääkis Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker. "Luulet siiski ei loetud. Kuulata sai koolilugusid nii oma- kui välismaistelt kirjanikelt."

Ettelugemisvõistlusel tunnistati parimaks Paikuse põhikoolis õppiv Jennifer Pupart, kes esindab Pärnumaad 21. oktoobril finaalvõistlusel Eesti lastekirjanduse keskuses.

Igal ettelugejal oli kuulajate köitmiseks aega vaid kolm minutit. Selle aja jooksul tuli žüriile ja publikule tõestada, et täpselt see lugu lugeja temperamendi ja esitamislaadiga sobib ning selgelt ja haaravalt saali kostab.

Tänukirja ja aplausiga tunnustati kõiki tublisid lugejaid. Häid ettelugejaid astus saali ette sedavõrd arvukalt, et lugejaid paremusjärjestusse ei reastatud. Raamatuga "Lugusid kuulsatest eestlastest" autasustati nelja ettelugejat.

Finaalvõistlusele sõitva Jennifer Puparti kõrval jäid žüriile eredalt meelde Erik Korõtnikov Pärnu Mai koolist, Rasmus Kangur Vanalinna põhikoolist ja Rayan Tõnts Rääma põhikoolist.

Kõik nimetatud koolid olid esindatud kahe tubli lugejaga. Häid ettelugejaid oli raamatukokku tulnud veel Pärnu Ülejõe ja Kuninga tänava põhikoolist, Uulu ja Tori põhikoolist, Audru koolist ja Sindi gümnaasiumist.

"20. oktoobril tähistatakse Eestis ettelugemise päeva ja siis võiks igaüks oma peret ja sõpru mõne toreda looga üllatada, rääkigu see siis koolist, kodust või kosmosest," soovitas Peeker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles