Pärnu restorani peakokk sõidab Abu Dhabisse võistlema

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Tammeleht
Erik Tammeleht Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Järgmisel nädalal, 15. oktoobril algavad Araabia Ühendemiraatides ülemaailmsed noorte kutsemeistrivõistlused WorldSkills. Eestit esindab viiel alal seitse noort meistrit, nende hulgas Pärnu Kalamajaka kohviku peakokk Erik Tammeleht.

"WorldSkillsil võtavad omavahel mõõtu kõikide riikide parimatest parimad noored meistrid. Eesti esindusvõistkond on oma kutsemeisterlikkuse näitamiseks igati valmis ja koos ekspertidest juhendajatega kuid treeninud," ütles SA Innove hariduse agentuuri juhataja ja rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste tehniline delegaat Tanel Oppi.

Eestit esindavad restoraniteenindaja Erik Tammeleht Pärnumaa kutsehariduskeskusest, mehhatroonika paarisvõistlejad Jürgen Alekand ja Arnold Kuusklaid Tallinna tööstushariduskeskusest, ehitusviimistleja Alisa Larina Tallinna ehituskoolist, maastikuehituse paarisvõistlejad Mairold Mänd ja Erik Rüütel Räpina aianduskoolist ja plaatija Jaanus Steinfeldt Tallinna ehituskoolist.

WorldSkills kestab 15.–18. oktoobrini Abu Dhabi riiklikus messikeskuses (ADNEC), kus 51 võistlusalal osaleb 1256 noort ligemale 60 riigist. Parimaid autasustatakse lõputseremoonial neljapäeval, 19. oktoobril.

Eesti noored osalevad ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel kuuendat korda ja on seni koju toonud kuus kutsemeisterlikkuse medalit (Medallion of Excellence).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles