Sindi kingib endale sünnipäevaks tornikella

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linnavalitsuse hoone.
Sindi linnavalitsuse hoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval 73aastaseks saava Sindi linnavalitsus algatada linna raekoja tornikella ostmiseks ja paigaldamiseks korjanduse.

“Korjanduse mõtte algatasid Sindi ajalooklubi ja Sindi muuseumi nõukogu, tehes  linnavalitsusele selleteemalise ühispöördumise,” selgitas linnavalitsuse teabespetsialist Viktor Kaarneem. Ettepanekus oli soov algatada
korjandus 1. mail, et sellega rõhutada Sindi linnaõiguste saamist 1938.
aastal just sel kuupäeval.

Sindi alevi ametimaja, hilisem raekoda avati pidulikult 8. augustil 1937. Sindi valitsushoone pidulikule avamisele lisas ajaloolisust riigivanem Konstantin Pätsi saadetud 1000 krooni tornikella paigaldamiseks raekoja tippu.

“Sindi on tööliste alev ja sintlastele on kellaajaline täpsus väga tähtis – sellepärast torni tühiku täitmiseks ongi määratud teile 1000 krooni,” kirjutas president annetust tehes Sindi tollasele alevivanemale Nikolai Letile.

Seoses peagi Eestit tabanud ajalooliselt keerulise aja ja sõja puhkemisega jäi tornikell Sindi raekotta muretsemata. Nüüd võtab Sindi ette teise katse raekoja torn helisema panna.

Annetusi saavad teha kõik soovijad Sindi linnavalitsuse arveldusarvele 1120145828 märksõnaga “Tornikell”. “Eesmärgiks on 1013. aastal Sindi linna 75. aastapäeva tähistada juba tornikella piduliku avamisega,” lisas Kaarneem.

Korjanduse õnnestumise korral on Sindi linnavalitsusel kavas paigaldada raekoja eeskotta tahvel lahkemate annetajate nimedega.

“Tahvlile jäädvustatakse eraisikud, kelle annetus on korjandusse lisanud enam kui 40 eurot, ettevõtete ja organisatsioonide puhul 100 eurot,” tutvustas Kaarneem reegleid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles