Kaduvate valdade argipäev Tõstamaal

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõstamaa valla piir käib vastu Läänemerd, Illuka valla piir vastu Narva jõge, mõlemas üle tuhande elaniku, mõlemad on punninud naabritega liitumise vastu. Mõlemad sellised kõrvalised kohad, suurtest teedest eemal, kuhu kaugematest Eestimaa kantidest juhuslikult keegi ei satu ega leia neid kergesti kaardiltki. Ühe päevaga mõlemas naljalt ära ei käi.

Ei käinud meiegi – ühel päeval käisime ühes, teisel teises äärevallas otsimas märke valimistest, sundliitmisest ning eelkõige püüdmas peatselt haldusjaotuse kaardilt kaduvate valdade argipäeva.

Ühes udutas ja tibutas vihma, teises säras hõbedases ja lipusinises sügistaevas päike. Nii Illukal kui ka Tõstamaal käis ühtmoodi vilgas elu ning valimiste kohta ei olnud ei ühes ega teises nähtavaid märke. Illukal lubasid külainimesed ikka valima minna ja omainimesi suure Alutaguse volikogusse lähetada. Tõstamaa inimesed muigasid, et neist üleöö pärnakad saavad, aga neil polnud paar päeva enne e-valimiste algust aimugi, kes kohalikest Pärnu linnavolikokku kandideerib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles