Merevägi tegi kahjutuks viis miini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merevägi tegi sel nädalal miinitõrjeoperatsioonil Väinameres kahjutuks viis Teise maailmasõja aegset lõhkekeha.

Miinijahtijad Sakala ja Admiral Cowan koos tuukri- ja toetuslaeva Tasuja ning 12-liikmelise tuukrimeeskonnaga tegutsesid nädala jooksul kümne ruutmiilisel alal Hari kurgu ja Tahkuna neeme piirkonnas, kus nende ülesandeks oli peale maailmasõdade aegsete lõhkekehade otsimise täiendada miiniinfokeskuse andmebaasi ning kontrollida rahu- ja sõjaaja veeteid, edastas kaitseväe peastaap.

Esimese miinitõrjeoperatsiooniga pärast talvist perioodi võib rahule jääda: nädala jooksul kahjutuks tehtud üks Saksa ja neli Vene päritolu Teise maailmasõja aegset miini on hea tulemus, ütles operatsiooni juht, miinilaevade divisjoni ülem kaptenmajor Johan-Elias Seljamaa.

Läänemerd, eriti Soome lahte, peetakse üheks mineeritumaks veealaks maailmas. Eri allikate hinnangul on Läänemerre maailmasõdade käigus veesatud üle 80 000 meremiini. Alates 1994. aastast on miinitõrjeoperatsioonide käigus Eesti vetest leitud pea 700 lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles