Ober-Hausi Kinnisvara: Ruutmeetri eest tuleb aastatagusest 13 protsenti enam välja käia

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter. Foto on illustreeriv.
Korter. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Ober-Hausi Kinnisvara hinnaindeksi järgi kasvas Pärnu korterite keskmine ruutmeetrihind võrreldes möödunud kuuga 10,2 protsenti, aastaga on hind kerkinud 13,4 protsenti.

Kinnisvaraülevaatest selgub, et kui Tartus langes keskmine pinnaühiku hind pärast kolm kuud kestnud tõusu 4,9 protsenti ja oli 1321 eurot ruutmeeter, tõusis see Pärnus eelmisega kuuga võrreldes 10,2 protsenti ja oli 1118 eurot.

Pärnu korterite keskmine ruutmeetrihind 2017. aasta septembris jäi 2005. aasta sügise hinnatipule 24,2 protsenti alla.

Tehinguid tehti möödunud kuul veidi üle 60, mis jääb aastatagusele pisut alla. Selle aasta juuli ja augustiga kõrvutades oli septembris tehinguid paarikümne võrra vähem kui suvekuudel ja ligikaudu 30 võrra vähem kui 2016. aasta suvel.

Tallinnas tehti septembris 825 korteritehingut, mida on 4,7 protsenti vähem kui augustis, kuid viis protsenti rohkem kui eelmise aasta septembris. Keskmine ruutmeetrihind langes pealinnas võrreldes eelmise kuuga 1,8 protsenti ja oli 1752 eurot. Võrreldes möödunud aasta septembriga kerkis ruutmeetrihind 3,6 protsenti. Kuigi statistika näitas Tallinnas tervikuna pinnaühiku hinna langust, ei laiene see kogu korteriturule ühtlaselt. Ober-Hausi Kinnisvara ülevaate andmetel peitub selle põhjus tehingute struktuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles