Galerii: Pärnumaa vanim mees viskab endiselt nalja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa vanim mees, 102aastane Hugo-Eduard Vaino ei ole suu peale kukkunud. Nii pani Vaino üleeilegi sünnipäevakülalised muigama, kui rääkis, et õige naise leidmise korral sõuab ta abieluranda.

Kingiks saadud villaseid sokke vaadates sõnas Vaino, et on teada-tuntud ütlus: kui hoiad jalad soojad, pea jaheda, elad kaua. Kuuldes, et ta on Pärnumaa vanim mees, naljatas Vaino, et ega ta maakonnast niiepea ära kipu.

Kui aga Vaino peaks leidma kellegi, kellega abielluda, koliks ta Räpina lähedale, kus tema kunagine kodupaik.

Küsimuseks, mis on tema kõrge ea saladus, oli Vaino valmistunud ja ulatas paberi, millel seisis: "Viletsal on visa hing, kuid looja andis mulle targa vaimu, et ma elus püsiksin."

Taevaisa on Vaino elus tähtsal kohal. "12aastaselt hakkasin piiblit lugema ja vaimseid teadmisi koguma ning seda tänase päevani. See on minu armas hobi," selgitas ta.

Vaino on Pärnumaa vanim mees, aga maakonna vanim elanik on juunis oma 107. sünnipäeva tähistanud Olga Mihhailova. "Küll ma talle järele jõuan," naljatas Vaino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles