Turismitudengid said Koonga vallalt vastutusrikka ülesande

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž
Tartu ülikooli Pärnu kolledž Foto: Urmas Luik

Pärnu kolledži kolmanda kursuse turismitudengid koostavad tulevase Lääneranna valla territooriumile jääva Koonga valla turismi arengustrateegiat. Üliõpilaste ülesanne on pakkuda peale strateegia lahendusi, mis aitaksid omavalitsusel külalistele Soontagana maalinna või Nederma puisniitu veel paremini tutvustada.

Projekti juht, Pärnu kolledži turismimajanduse lektor Tatjana Koor rääkis, et septembris alanud projekt peaks valmima novembri lõpuks. "Rakendame selle projekti käigus uut mudelit, kus ei vaadata ainult ühes suunas, vaid tuginedes tudengite kogutud andmetele, koostatakse vallale ressursside analüüs ja neli stsenaariumi. Iga stsenaariumi juurde peavad üliõpilased välja pakkuma lahendused," selgitas Koor, kes oktoobri alguses käis tudengitega Koongas kohapeal. 

Koonga vallavanem Mikk Pikkmets ütles, et tudengid paluti appi, kuna vald soovib senisest enam tähelepanu pöörata oma territooriumil vaatamisväärsustele. "Pöördusime sinna, kus eeldasime vastavat kompetentsi  ja loodetavasti ka soovi teadmisi rakendada," vastas vallavanem küsimusele, miks valiti koostööpartneriks just kolledži turismitudengid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles