Massu mõisas valmis ratsaspordikooli tall

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esimest tundi Massu ratsaspordikoolis alustas Kristella talle sobiva hobuse harjamisest ja nägudest oli näha mõlema rahulolu tallis, mis on ümber ehitatud noorkarjalaudast.
Oma esimest tundi Massu ratsaspordikoolis alustas Kristella talle sobiva hobuse harjamisest ja nägudest oli näha mõlema rahulolu tallis, mis on ümber ehitatud noorkarjalaudast. Foto: Urmas Luik

Esimese klassi tüdruk Kristella harjab hoolega pruunjat Miss Emmat, hobust, kes seisab Massu mõisa tallis rahulikult tema ees boksis. Varsti tuleb treener ja siis läheb tüdruk oma esimesse ratsutamistundi vast valminud maneeži.

Kristella tuli ratsutamistundi ema ja isaga, sest vanemad ei suutnud tema soovile enam vastu panna ja nii sõidetigi koos Lihulast paarikümne kilomeetri kaugusele Massu külla. Siinkohal vahemärkus, et jutt käib Hanila valla Massu külast, mitte Vändra valla omast. Tõsi, see Läänemaa vald jääb Lääneranna vallaks ühinenuna ja maakonnapiiri muutuse järel peagi Pärnu maakonda.

Pidulikult avatakse Massu mõisas uusaegne tall täna. Uus on suhteline mõiste, sest mõisa omanikpere rekonstrueeris talliks kunagise majandi noorloomalauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles