Läti koondise peatreener Avo Keel: Koondise tegemised mõjutavad Pärnutki

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahel rindel korraga: Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel asub Läti koondise etteotsa.
Kahel rindel korraga: Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel asub Läti koondise etteotsa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Äsja Läti võrkpallikoondise peatreeneriks valitud Avo Keele eesmärk on lõunanaabrid üle pika aja EMile vedada. Kui Eesti on 2009. aastast peale osalenud EM-finaalturniiril neli korda, siis Läti on sinna jõudnud vaid korra: 1995. aastal.

Üleeile lõppesid spekulatsioonid Läti võrkpallikoondise peatreeneri üle, kui lõunanaabrid teatasid uue juhi nime. Kolme kandidaadi seast osutus valituks Pärnu võrkpalliklubi loots, 55aastane Avo Keel. Suve lõpus jõudis meediasse, et Läti meeskonna peatreeneri kohta taotles kolm kandidaati: Boriss Kolčins, Rainer Vassiljev ja Avo Keel. Läti võrkpalli liidu juhatus otsustas valida viimasena nimetatu.

“Olen treeneriametis lähtunud sellest, et kui keegi tahab, siis tuleb ja küsib,” sõnas Keel, andes mõista, et huvi tuli ikka lõunanaabritelt. “Peale minu oli seal veel mitu kandidaati. Tean, et seda kohta soovisid ka Läti treenerid. Kohalik võrkpalliliit kaardistas olukorra ja seejärel hakati tundma huvi, kas inimene oleks valmis, kui kokkuleppele jõutakse. Aga jah, lõpptulemus on selline, et mina osutusin valituks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles