Pärnuski tegutsev ettevõte pälvis maineka äriauhinna

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tekstiilitööstusettevõte AS Protex Balti pälvis Rootsi äriauhinna, mida anti välja üheksandat korda. Tunnustus tuli tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias.

Rootsi ekspordinõukogu Eesti esinduse juht Janar Sutt selgitas, et  2016. aasta sügisel alustas Protex Balti merel töötajatele mõeldud riietuse Ragnarok 2.0 tootmise ettevalmistustööd. Rõivaste sisse on paigaldatud tehnoloogiaseade, mis aitab arvutil jälgida ohutuse huvides inimese asukohta. Ühtlasi on tegemist igati turvalise, veekindla ja vastupidava tekstiiliga.

Protex Baltil on kaks tootmisüksust: üks Pärnus ja teine Tallinnas. Ettevõtte juht Helena Almquist sõnas, et tunnustuse toonud riietust toodetakse küll Tallinnas, aga Pärnuski valmivad tehnilised ja kõrgarendatud materjalist ja uuenduslikud spordirõivad, mid toodetakse allhankena Norra spordivõivaste tootjale Trimtex. Hiljuti kolis Protex Balti Pärnu üksus koos Trimtexiga samasse uude majja Loode-Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles