EOK premeerib MM-pronksi võitnud sõudetiimi 32 500 euroga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudetiim.
Eesti sõudetiim. Foto: www.pictrs.com

Eesti Olümpiakomitee (EOK) maksab sõudmise maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskonnale 26 000 eurot ja treener Matti Killingule 6500 eurot preemiat.

EOK president Urmas Sõõrumaa sõnutsi on sõudmine olnud Eesti tippspordi üks säravamaid alasid juba pea kaks aastakümmet. "Ala eestvedajate, sportlaste ja treenerite maksimaalne pühendumine, pikaaegne süstemaatiline ja professionaalne töö alaliidu ja klubide tasemel on toonud tulemuse, kus aastatel 2000–2017 on Eesti sõudjad võitnud 23 täiskasvanute ja 19 noorte tiitlivõistluse medalit. See on muljet avaldav saavutus. Olen veendunud, et nagu kõik eelmised medalivõidud on sõudmise arengule hoogu juurde andnud, on samaväärne mõju sellel aastal võidetud MM-medalil," lausus EOK president.

Sõõrumaa õnnitles pronksise meeskonna liikmeid Kaspar Taimsood, Tõnu Endreksoni, Allar Raja ja Kaur Kuslapit, treenerit ja kõiki, kes saavutuse sünnile kaasa aitasid.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt 2013. aastal EOK täitevkomitee kinnitatud korrale. Selle kohaselt premeeritakse MM-kulla puhul 38 000 euroga, hõbemedali korral 19 000 euroga ja pronksi puhul 13 000ga. Medalivõitjate treenerite autasu on pool sportlasele makstavast summast. Võistkondliku medalivõidu puhul tavakohaselt preemia kahekordistatakse ja jagatakse medalistide vahel.

EOK maksab sportlaste ja treenerite preemiatelt 8125 eurot riigimakse, autasudele kulub kokku 40 625 eurot. Väljamaksmisele kuuluva preemiaraha eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles