Valimispäev Vana-Pärnus: rahva hulk sõltub bussiaegadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu 1. valimisjaoskonnas Vana-Pärnu keskuses liikus kella 11 ajal rahvast usinasti. Valimiskomisjoni esimees Heinike Sinijärv rääkis, et rahva hulk sõltub bussiaegadestki.

9–10 ajal olla inimesi rohkem olnud, pärast 11 tekkis mõningane vahe. Valimisaktiivsust pidas esimees keskmiseks. Hommikupoole käisid tema ütlust mööda häält andmas pigem keskealised ja vanemad inimesed. Ta oletas, et noortele oli veel liiga varajane hommikutund.

Proua Silvi tuli valima koeraga, kuueaastase Alfiga. Proua sõnade kohaselt on tal ammu teada, keda valida. Otsuse langetas ta kandidaadi ettevõtlikkuse järgi. Silvi pole ühtegi kohalike omavalitsuste ega riigikogu valimist vahele jätnud. Ta arvas, et neil, kes väidavad, et nende häälest midagi ei olene, pole õigust hiljem viriseda.

Proua oletas, et koera kaasavõtmine valimiskabiini on lubatud, sest koer pole nii intelligentne, et suudaks teda suunata, aga küsis sellegipoolest valimiskomisjoni esimehelt luba. Komisjoni esimees oli sama meelt. Koera kaasavõtt ei takistanud häält andmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles