Galerii: Pärnus Ülejõel tuli keskpäeval valimiskabiini pääsemiseks järjekorras seista

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 11.50 oli Pärnu linna 2. valimisjaoskonnas Ülejõe põhikoolis oma hääle andnud 32,9 protsenti valimisõiguslikest inimestest. Valimiskomisjoni esimees Karin Känd ütles, et tavaliselt ei ole selleks kellaajaks nii palju rahvast hääletamas käinud.

Känd on viimased kümme aastat komisjonitöös osalenud nii kohalike omavalitsuste, riigikogu kui Euroopa parlamendi valimistel.

Esimesed kolm valijat ootasid esimehe ütlust mööda ukse taga  juba enne kella üheksat hommikul. Praegu on rahvast nii palju, et inimestel tuleb valimiskabiini pääsemiseks oodata. Esimehe sõnutsi on valijaid segiläbi, leidub nii eakaid inimesi kui noori peresid, kes tulevad lastega. Valimisõiguslike isikute nimekirigi on tänavu pikem kui muidu, sest hääletada saavad 16aastased.

Eakatest inimestest, kes ise liikuma ei pääse, on valimiskasti koju tellinud praeguseks 11. Taotlusi võetakse vastu kella 14ni ja seejärel otsustatakse Kännu jutu järgi marsruut, millist teed pidi hakatakse valimiskastiga inimeste juures käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles