Massu mõisa ballisaalis kasvasid juba puud

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massu mõisa uusomanik, perenaine Kristi-Carolina Reinmaa (paremal) ja ratsaspordikooli treener Ann Meriste-White seisavad ballisaalis, kus tosin aastat tagasi kasvasid pehkinud põrandast puud juba läbi.
Massu mõisa uusomanik, perenaine Kristi-Carolina Reinmaa (paremal) ja ratsaspordikooli treener Ann Meriste-White seisavad ballisaalis, kus tosin aastat tagasi kasvasid pehkinud põrandast puud juba läbi. Foto: Urmas Luik

Massu mõisa maneeži seinal ripub käsitöötahvel kirjaga “Alati on aega teha õiget asja!”, sellest põhimõttest lähtus baltisakslaste päranduse uusomaniku Kristi-Carolina ja Armand Reinmaa pere, kui kolis tosin aastat tagasi pealinnast poolesaja elanikuga külakohta.

Tolleaegsed fotod häärberist kultuurimälestiste riiklikus registris on masendavad: aknad katki, uksed eest, kaheksalt sambalt ja välisseintelt krohv maas, katus osaliselt sisse langenud, põrandad pehkinud, ümbruses kõrgumas prahikuhjad.

“Meie kummagi juured ei ole siin, lihtsalt abikaasal oli unistus teha üks vana mõis korda. Hakkasimegi vaatama mõisaid, mis oleksid meie elukohast Tallinnast kuni 100 kilomeetri kaugusel, aga ei leidnud. See siin on paarkümmend kilomeetrit kaugemal ja kohe, kui Massusse vaatama tulime, meeldis see meile väga,” seletab Kristi-Carolina, kes on inglise filoloog ja andis Tallinna 21. keskkoolis ainetunde, abikaasa Armand on advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles