Endla loodab uuenenud saali avada 1. detsembril

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Algul lootis Endla teater oma suure saali taas avada 10. novembrist, ent kuna ehitus on plaanitust pikemaks veninud, juhtub see pingeliste arutelude tulemusena 1. detsembril. Esietenduv lavastuski on seetõttu vahetunud.

“See on tõsine otsus, aga oleme ikkagi ärevad, sest 100protsendist kindlust meil tööde valmimise suhtes pole,” nentis teatridirektor Roland Leesment. Teatri haldusjuht Kaido Lüll kinnitas, et praegu ollakse siiski uues graafikus ja positiivselt meelestatud, ehkki tänavu Eestis lahti läinud ehitusbuum tähendab seda, et mõne tellitava materjali ootamine võib võtta ettearvamatult kaua aega.

Leesment tõdes, et märksa keerukam kui varem on seetõttu leida tegijaid ja tõusnud on hinnadki. Ehitusturgu on osaliselt ergutanud ka kohalike omavalitsuste volikogude valimised, sest sel aastal kasutatakse ära katuseraha ja valmib palju objekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles