Kihnut kainestas üksikkandidaadi ootamatu edu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksikkandidaadina endalegi ootamatu häältesaagi kogunud Egon Vohu arvas, et talle anti protestihääled võimuloleva valimisliidu vastu.
Üksikkandidaadina endalegi ootamatu häältesaagi kogunud Egon Vohu arvas, et talle anti protestihääled võimuloleva valimisliidu vastu. Foto: Mailiis Ollino

Kihnus võitis valimised häältesaagi järgi üksikkandidaat Egon Vohu, kelle poolt hääletas 106 valijat ehk 28 protsenti hääleõiguslikest kihnlastest. Valimisliidu Parem Kihnu esinumbrile vallavanem Ingvar Saarele andis toetuse 44 valijat ehk 11 protsenti hääletanutest. Vohu häälte arv näitab ära proportsiooni ehk selle, et 72 protsenti on Parema Kihnuga rahul ja 28 protsenti andis protestihääle.

Ehituskõrgharidusega Egon Vohu on 28aastane ja tuli Muhu saarelt Kihnu elama 2012. aastal ja otsib praegu tööd. Tema elukaaslane on tuntud ettevõtja, OÜ Kihnu Puukoi omaniku õpetajast tütar.

“Ausalt öeldes olin küll üllatunud, kui ma valimistulemusest kuulsin. Nüüd tegelikult see häälte hulk näitabki ära, kui palju oleks neid, kes tahaksid näha võimul kedagi teist,” rääkis Vohu. Lisades, et valimistulemus annab talle julgust tööd edasi teha ja nelja aasta pärast järgmistel kohalike volikogude valimistel suurema seltskonnaga välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles