Rein Toomla: Tuleb klappida vähemalt kolmel (2)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: PP

Tartu ülikooli politoloog Rein Toomla hindab Pärnu valimistejärgset olukorda huvitavaks, kus uljaks jenkatantsuks läheb vaja vähemalt kolme tantsijat ja võimuliiduks tuleb klappida vähemalt kolmel.

“Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) oli üllatus Pärnus ja kogu Eestis. Neile lubati kuni kümme protsenti, aga said seitsme kanti. Romek Kosenkraniuse väga korralik tulemus kinnitas jälle seda, et linnapea staatus maksab igal pool, ka Pärnus,” rääkis Toomla.

Kui Reformierakond sai neli aastat tagasi volikogus viis ja nüüd üheksa kohta, on see Toomas Kivimägi teene. Tema tõi hääli juurde ja tõusis nimekirja etteotsa ka oma häältearvu poolest. Paraku polnud ta häältehulk nii suur, kui Kivimägi ise lootis. Keskerakonda ei soosinud valimissüsteem – nad said rohkem hääli, kuid vähem kohti,” iseloomustas Toomla poliitilist seisu suvepealinnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles