Jaansoni hea hoog ei rauge

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Jaanson poodiumi kõrgeimal astmel.
Greta Jaanson poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Foto: Rait Merisaar

Läinud nädalavahetusel tegid Eesti sõudjad Tartus väikeste paatide regatil selgeks, kellele sobib Emajõe käänulisus, kellele tavalisest pikem ehk 4000meetrine distants ja kes suudab end teiselgi päeval klassikalise, 2000 meetri pikkusel rajal kokku võtta.

Esimese ja teise võistluspäeva tulemused liideti kokku. Pärnu mõlema sõudeklubi sportlastel õnnestus kolmes kategoorias poodiumile astuda.

Meeste ühepaadil pidid Pärnu Kalevi sõudekeskuse esindajad Johann Poolak, kes tuli hõbedale, ja pronksi teeninud Joosep Laos narvalasele Mihhail Kušteinile alla vanduma.

Naiste roolijata kahepaadil võitis Viljandi-Tallinna duo Erli Mat ja Karmen Alnek. Neile järgnesid kalevlannad Karoliina Turkova ja Kristel Gustavson. Vastaskalda, Pärnu sõudeklubi neiud Kelli Järvoja ja Meril Rohepuu jäeti pronksile.

Naiste ühepaatide arvestuses ei leidunud taas vastast Pärnu sõudeklubi noorsportlasele Greta Jaansonile. Peale võiduka Greta olid stardis tema ema Tatjana ja isa Jüri Jaanson, kes küll poodiumikohtade heitlusse ei sekkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles