Endla näitlejad õppisid teenindajast miljonäriks saama

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Endla teatri näitlejad läbisid Pärnumaa kutsehariduskeskuses koolituse, kus õppisid eri teenindajaoskusi, sealhulgas lauda katma ja hotellitubades voodeid tegema. Kõike seda läheb vaja Endla uuslavastuses "Ma teenindasin Inglise kuningat", kus kelnerist saab miljonär.

Tšehhi kirjaniku Bohumil Hrabali samanimelise romaani põhjal valmiv lavastus pidi novembris avama remondist tuleva Endla suure saali, kuid kuna ehitus on mõne nädala võrra ajakavast maas, ei jõuta selle tarvis enam küllaldasel hulgal lavaproove teha ja rahvas näeb näitemängu nüüd tuleva aasta juunis.

"Ega repertuaariteatris olegi väga tavaline võimalus ühe lavastuse ettevalmistamiseks nii palju proove teha. See on kindlasti edasilükkamise positiivne pool," märkis teatri kommunikatsioonijuht Hedi-Liis Toome.

Tükis "Ma teenindasin Inglise kuningat" peaosalist kehastama hakkav Sten Karpov leidis näitleja- ja kelneriameti mõneski mõttes sarnase olevat. "Kelneritöö on võrreldav tantsuga, mis nõuab head koordinatsiooni ja rütmitaju. Oluline oskus toitu presenteerida teeb selle eriala artistlikuks," avaldas näitleja.

Kooli kommunikatsioonijuhi Anneli Rabbi sõnutsi olid näitlejad sealseid õppimisvõimalusi nähes rõõmsalt üllatunud. "Nii mõnigi ütles, et on silma juba meie pakutavatel kursustel peal hoidnud ja tuleb võib-olla varem või hiljem meile midagi õppima," muheles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles