Pärnumaa krossisõitjad jahivad Eesti karikaid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krossiässad sööstavad ühisstardist motomaratonirajale.
Krossiässad sööstavad ühisstardist motomaratonirajale. Foto: Urmas Luik

Laupäeval selguvad Valgamaal Vilaskis mootorratturite kestuskrossi Eesti karikasarja võitjad kaheksas masinaklassis. Pikale ja sündmusrohkele hooajale anti avalöök märtsis Ida-Virumaal Illukal, aprillis kihutati Vilaskis ja Pärnumaal Potsepal, mais jahiti karikavõistluste punkte Kohtla-Nõmme motomaratonil ja septembri viimasel nädalavahetusel sõideti Paikuse vallas Reiu kestuskrossil.

Enne viimast etappi on veteranide klassis jäme ots pärnakate käes: edetabelit juhib Jaanus Nuut, talle järgnevad Madis Pool ja Jüri Makarov. Harrastajate B-klassis asub liidrikohal Siim Rotmeister ning D-klassis on Oliver Toomela ja Joel Toome vastavalt esimene ja kolmas.

E3 klassi pingereas hoiab Paikuse klubi tulevikulootus Jarmo Lehiste teist kohta. Õrnema soo võidusõitjate pingereas on Pärnu motoklubi piigadest Johanna Saareke enne Vilaski krossi kolmas ja Agnes Võsanurm neljas. Quadracer`ite hobiklassis hoiab Rainer Palu kolmandat kohta.

Kuigi kestuskrossi Eesti meistrid on juba selgunud, näeb laupäeval kihutamas palju eliitklasside sõitjaid.

"Oktoobri viimasel nädalavahetusel paneme klubikaaslaste Endrik Raali ja Jüri Kogeriga hooajale traditsioonilise punkti Rootsis Gotlandi saarel maailma suurimal kestuskrossil," rääkis Paikuse klubi eestvedaja Toivo Nikopensius. "Vilaski võidusõit on hea treening enne karmi katsumust, kus peab kolm tundi jutiga kihutama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles