Mere kohale lastud punased raketid panid päästjad rakkesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeõppusel osalenud Pärnumaa vabatahtlikku merepäästjat andsid merehätta sattumisest teada punaste rakettidega.
Merepäästeõppusel osalenud Pärnumaa vabatahtlikku merepäästjat andsid merehätta sattumisest teada punaste rakettidega. Foto: Norman Talson

Laupäeva õhtu möödus päästjatele ja piirivalvuritele ärevalt: Häädemeeste ja Võiste kandis pimedas nähti mere kohal punaseid rakette, mis lastakse taevasse siis, kui keegi on merehädas.

Sel korral kellegi elu ohtu polnud sattunud, vaid tegemist oli õppusega. Päästeparves istus 11 soojalt riides vabatahtlikku, oodates, kui ruttu politsei ja päästeteenistus reageerivad ja nad lainetavalt merelt turvalisse kohta toimetavad.

Kontrollõppus toimus piirivalvet ja päästeametit hoiatamata. Piirivalvest sõitis kaatriga välja kolm inimest, Pärnu päästekomando saatis välja paadi, Tõstamaa komando suundus rannikule vaatlema. Merevalvekeskus kutsus Kihnu vabatahtlikke, kuid nemad ei jõudnud reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles