Tantsuteater toob õpitoad Pärnusse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raho Aadla tantsulavastuses "DI".
Raho Aadla tantsulavastuses "DI". Foto: Tallinna Tantsuteater

Tallinna Tantsuteater on peale etenduste teinud õpitube ja meistriklasse pealinnas ja Tartus. Sel nädalavahetusel ja novembris toob teater esimest korda õpitoad Pärnusse.

Tantsuteatri juhataja Heili Lindepuu sõnutsi on nende eesmärk pakkuda nii koolinoortele kui täiskasvanutele võimalust tutvuda uute tantsustiilide ja -tehnikatega ja kohtuda põnevate juhendajatega.

"Kui Tallinnas on olnud peamised osalejad tantsustuudiote noored, siis Tartus on risti vastupidi: järjest rohkem tuleb täiskasvanuid, kes ühe–kahe tantsustiiliga on kokku puutunud ja tahavad katsetada ja arendada end teisteski. Seega ootame põnevusega, kes meid Pärnus üles leiavad," rääkis Lindepuu.

Oktoobris õpetab Siim Tõniste nüüdistantsu põrandatehnikat ehk rullumist, kukkumist nii, et õlad ja põlved terveks jääks. Julia Koneva annab tehnilise ja koreograafiliselt tiheda contemporary jazz’i tunni ja keha paremaks taastumiseks ja arendamiseks jagab nippe pärnakas Inna Sulg.

Novembris õpetab loomalikku liikumist äsja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lõpetanud Stella Kruusamägi. Pärnus Tallinna Tantsuteatriga etendusi andnud Raho Aadla õpetab tehniliselt mitmekesist nüüdisaegset tantsu ja Anu Ruusmaa tutvustab tantsijate seas populaarsust koguvat TRE-tehnikat.

Õpitoad toimuvad Janne Ristimetsa tantsustuudios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles