Eesti-suuruse riigi puhul tuleks meil rohkem hinnata seda, et saame oma toidulaua katta peaaegu täielikult vaid kodumaise toodanguga. Kohaliku toidutööstuse mainet mõjutavad aga enamjaolt välisajakirjanduse põhjal treitud uudisnupud, millel Eesti kontekstis mingit tõepõhja pole.
Tellijale
Sirje Potisepp: Valearusaamad kisuvad alla Eesti toidu mainet (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõenäoliselt on kõige rohkem kõneainet pakkunud toorpiima kvaliteedi küsimus: kas ja kui palju seal ikkagi antibiootikume leidub? Reaalsuses testivad tööstused piima igal sammul. Näiteks on esmased laborandiülesanded täita juba farmist piima koguma mineval piimaautojuhil.