Vallaametnikud ja külavanemad proovivad raamatukoguhoidja ametit

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kui poolesajas raamatukogus proovivad üleriigiliste raamatukogupäevad e raames raamatukoguhoidja ametit vallaametnikud, külavanemad ja noorsootöötajad, aga ka lugejad ja õpilased.
Rohkem kui poolesajas raamatukogus proovivad üleriigiliste raamatukogupäevad e raames raamatukoguhoidja ametit vallaametnikud, külavanemad ja noorsootöötajad, aga ka lugejad ja õpilased. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Reedel, 20. oktoobril avab kultuuriminister Indrek Saar Pärnumaa kutsehariduskeskuses üleriigilised raamatukogupäevad "Kohtume raamatukogus".

"Eesti raamatukoguhoidjate ühing (ERÜ) on kogu Eesti taasiseseisvumisaja kutsunud oktoobri viimastel päevadel sisse astuma raamatukokku, et huvi tunda seal toimuva vastu. Tuleb sadu üritusi kõikjal Eestis," rääkis ERÜ juhatuse esimees Katre Riisalu.

Riisalu sõnutsi korraldatakse eelkõige lastele mõeldes umbkaudu 200 õpikoda. "Õpetatakse, kuidas lugeda koomiksit või gootikirja, tutvutakse paberikunstiga ja valmivad saviehted, järjehoidjad ja diskopallid või katsetatakse e-raamatu tegemist," tutvustas ta.

Peale selle toimuvad kirjandus- ja muusikaõhtud, tegutsevad kirjanduskohvikud, lugemisklubid, öölugemised ja pannkoogihommikud. Räägitakse lugemiselamustest ja jagatakse raamatusoovitusi, tuletatakse meelde lapsepõlve lemmikraamatuid ja valitakse parim anekdoot. Kirjanike kõrval kohtutakse diplomaatide, näitlejate ja rännumeestega. Üle poolesajas raamatukogus proovivad raamatukoguhoidja ametit vallaametnikud, külavanemad ja noorsootöötajad, aga ka lugejad ja õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles