Apteegid varuvad gripivaktsiini

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin.
Gripivaktsiin. Foto: Panther Media/Scanpix

Eelmisel nädalal pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3051 inimest, neist 46 protsenti moodustasid lapsed.

Suurt muutust haigestunute hulgas eelmise nädalaga võrreldes ei olnud. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 231,8.

Gripilaadseid haigusjuhte registreeriti riigis läinud nädalal 78, kuid need haigestumised polnud seotud gripiviirustega. Nakatunute arv maakonniti palju ei erine.

Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni viieaastased lapsed. Laboratoorselt ühtegi gripiviirust ei kinnitatud, haigestumised olid seotud peamiselt paragripi-, rino- ja adenoviirusega.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut pole veel täheldatud, kuid gripiviirusega seotud haigusjuhte on registreeritud Norras, Rootsis, Hispaanias, Poolas ja Saksamaal.

Ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja kohusetäitja Katrin Kollist lükkas ümber kuuldused, nagu oleks gripivaktsiin apteekides otsa lõppenud. "Gripivaktsiinid Influvac ja VaxigripTetra on apteekides ja tervishoiuasutustes saadaval. Täna jõudis Eestisse lisapartii ehk 2640 annust Influvaci. VaxigripTetra on küll hulgimüügis otsas, kuid uus partii (7200 annust) jõuab Eestisse eeldatavasti järgmisel nädalal," ütles Kollist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles