Kalev Vilgats: Valimised: viis päeva hiljem

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Valimistest alla nädala möödas, tuli mulle kõige suurema üllatusena Vabaerakonna kummaline valimiskampaanialehvitus ja endale rusikaga rinnale tagumine: “Iga neljas valija toetas valimisliitu. Võimas! Nii edasi!” Justkui oleks see Vabaerakonna teene, et valimisliidud kohtadel ettearvatult võitsid. Pealegi polnud see võit väga suur.

Valimisstatistika ütleb, et 37 kohalikus omavalitsuses võidutsesid erakonnad ja 42 omavalitsuses valimisliidud. Protsendijaotus on isegi rohkem valimisliitude kasuks: Keskerakond 27,3, valimisliidud 26,8, Reformierakond 19,5, sotsiaaldemokraadid 10,4, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kaheksa ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 6,7 protsenti üldhäältest.

Vabaerakond ise kadus poliitiliselt pildilt nagu tina tuhka. Viimatise arvamusuuringu kohaselt nad enam valimiskünnist ei ületaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles