Ämblikuvõrgud näol ehk laienenud kapillaarid

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luxi ilusalongi kosmeetik Mirjam Karu rääkis, et valgusenergiat välja saatva GSD-aparaadi mõjul kleepuvad soonte seinad kokku ja lõpuks kas kahvatuvad või kaovad täielikult.
Luxi ilusalongi kosmeetik Mirjam Karu rääkis, et valgusenergiat välja saatva GSD-aparaadi mõjul kleepuvad soonte seinad kokku ja lõpuks kas kahvatuvad või kaovad täielikult. Foto: Mailiis Ollino

Erkpunased täpid või ämblikuvõrku meenutavad veresooned näol on kosmeetiline probleem, millega peavad rinda pistma nii naised kui mehed. “Sellest, et seda probleemi esineb paljudel, sain ma aru alles ülikoolis. Varem polnud ma neid kellelgi teisel märganud,” räägib naine, kelle ninal laienenud kapillaarid.

“Vist keskkoolis nägin esimest korda, et nina kõrval on sellised pisikesed veresoonte jooned. Nagu ämblikuvõrk,” meenutab Pärnumaal elav kahekümnendates aastates Nele. Ta oli alati arvanud, et laienenud kapillaarid olid tekkinud, sest ta oli tihti nohune ja pidi palju nuuskama.

Kuigi Nele on mitmest ravivõimalusest kuulnud, ei ole ta kosmeetiku juurde ravile veel jõudnud, sest meik katab ämblikuvõrgud hästi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles