EKRE kandidaat tahab osa Mart Helme hääli endale (4)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kiviselg.
Robert Kiviselg. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnus kohalikel valimistel EKRE ridades kandideerinud Robert Kiviselg esitas vabariigi valimiskomisjonile kaebuse, mille järgi soovib ta osa oma valimisnimekirja esinumbrile Mart Helmele antud hääli enda kontole.

Kiviselg põhjendas kaebust sellega, et tema kandidaadinumbrit 347 ja Helme 341 võib veidi hooletu käekirja korral valesti tõlgendada ja tema arvates sai Helme tema arvelt niiviisi mõne hääle.

Pärnu valimiskomisjoni esimehe Tiina Rohti sõnutsi esitas Kiviselg eile taotluse üle vaadata Mart Helme numbriga valimissedelid. Endale antud hääli Kiviselg näha ei soovinud.

Kiviselja sõnade järgi oli Helme häälte seas tema hinnangul neli–viis sedelit, kus tema kandidaadinumber oli läinud nimekirja eesotsas seisvale partei esimehele.

Helme kogus valimistel 2105 häält ja sai sellega mandaadi Pärnu linnavolikokku. Oma häältesaagiga vedas Helme tulevaste linnavolinike nimekirja veel neli parteikaaslast, kellest Edmund Penu ja Siimo Lopsik pälvisid  valimistel 26 pärnaka toetuse.

Kiviselg jäi EKRE nimekirjas 19 häälega seitsmendaks. Temast kaks häält rohkem kogus Imre Baumann.

Rohti sõnade kohaselt ei saaks Kiviselg Helmele antud nelja-viie sedeli ringitõlgendamisel hääli juurde. "Kui valija tehtud otsus pole üheselt mõistetav, tuleb sedel kehtetuks tunnistada," kommenteeris Roht linna valimiskomisjoni seisukohta. "Kiviselg sellega hääli juurde ei võidaks, Helmel jääks neid vähemaks. Seda sai Kiviseljale selgitatud."

Roht lisas, et otsuse kaebuse kohta peab langetama vabariigi valimiskomisjon. Kõnealune komisjon teeb Kiviselja kaebuse suhtes otsuse esmaspäeval.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles