Ränduri elu õpetab kõhutunnet järgima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooliõpinguid eestlane enam edasi ei lükka, vaid tahab nendega alustada tuleval aastal. Tema meelest on seda kõige arukam teha Euroopas: Inglismaal või Saksamaal.
Ülikooliõpinguid eestlane enam edasi ei lükka, vaid tahab nendega alustada tuleval aastal. Tema meelest on seda kõige arukam teha Euroopas: Inglismaal või Saksamaal. Foto: Anne Matsi

Pärast hispaaniakeelses latiinomaailmas reisimist ja töötamist on kolme aasta eest Pärnus gümnaasiumi lõpetanud Merilin Martinson valmis õpinguid jätkama. Ta usub, et rännakud enese ja maailma tundmaõppimiseks on kogemused, mis ei lähe kunagi raisku.

Äsja 22aastaseks saanud pärnakas Martinson lõpetas Sütevaka humanitaargümnaasiumi 2014. aastal hõbemedaliga. Tema lemmikained olid ajalugu, poliitika, filosoofia, matemaatika, kirjandus ja keeled. Õppida on talle alati meeldinud, nii oli hõbemedal pigem üllatus kui eesmärk. Kui lõputunnistus taskus, nõudsid kõik vastust küsimusele, mida ta õppima läheb. Aga ükski mõte ei tundunud piigale õigena. “Peaks õppima midagi, mida omal käel õppida ei saa,” arutles ta.

Peas tiksus 15aastasena Barcelonas tantsulaagris kogetu: mõnda linna on võimalik armuda esimesest silmapilgust. Pärnu noored alustavad suvituslinnas koolivaheajal ettekandjana tööd varakult ja kogutud säästude eest ostiski Martinson üheotsapileti Hispaaniasse ning asus mitteametlikult Lõuna-Hispaania hostelis toidu ja öömaja eest abilisena ametisse. Hispaania keeles teadis ta paari sõna, mis seebikatest olid kõrva jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles